Krtkův dort na plech - postup přípravy
Pokud chystáte velkou sešlost či oslavu a víte, že připravit občerstvení nebude jen tak, rozhodně se vám vyplatí upéct si domácí krtkův dort. Mnoho práce s ním mít nebudete a navíc vyjde na každého. Recept nám poskytla paní Nicole Soukopová.
Těsto
Náplň
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků do dvou různých misek. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte z nich sníh. Ke žloutkům dejte olej, cukr a vyšlehejte je do hladka. Poté k nim postupně přimíchejte vyšlehaný sníh, mouku, prášek do pečiva, kakao a mléko.
Vyšší plech na pečení (36×28 cm) vymažte máslem a vysypejte moukou. Těsto na něj nalijte a zarovnejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 25 až 30 minut a poté jej nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň. Do většího hrnce dejte pudink, mléko a 4 lžíce cukru. Za stálého míchání uvařte hustý pudink. Po uvaření přikryjte jeho povrch potravinářskou folií a nechejte jej vychladnout.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte a zakysanou smetanu smíchejte s tvarohem a vanilkovým cukrem. Nyní po částech do tvarohu zašlehejte vychladlý pudink a vyšlehanou smetanu. Na závěr zašlehejte nastrouhanou čokoládu a dle chuti krém doslaďte.
Jakmile korpus po dopečení vychladne, tak do něj vydlabejte prohlubeň hlubokou 1 cm (okraje rovněž nechejte široké 1 cm). Vydlabaný korpus si dejte bokem. Banány nakrájejte na kolečka a naskládejte je na dno vydlabané prohlubně. Zalijte krémem a vše zasypejte rozdrobeným vydlabaným korpusem. Dejte do lednice vychladit a máte hotovo. Dobrou chuť!