Smetanová zmrzlina s jahodami - postup přípravy
Pokud si toužíte pochutnat na jemném dezertu, který vás osvěží, dopřejte si smetanovou zmrzlinu s jahodami. Vypadá luxusně a je vhodná i na slavnosti.
Ingredience
V rendlíku smíchejte mléko s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, přidejte tyčinku skořice a směs přiveďte k varu. Asi po 3 minutách skořici vyjměte a směs nechte volně chladnout.
V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem do světlé pěny, do které přidejte kukuřičný škrob.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, přidejte škrob ve více dávkách.
Vzniklou směs vmíchejte do mléka, vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí, přendejte ji do mísy, kde ji zakryjte potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout.
Tip: Fólii na vzniklou směs umístěte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu se na jejím povrchu nevytvoří škraloup. Před dalším použitím směs prošlehejte.
V samostatné míse vyšlehejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich ricottu se smetanou a vše šlehejte, dokud nevznikne bílá nadýchaná pěna.
Pěnu spojte s krémovým základem a do směsi vmíchejte nakrájené jahody, které předem zbavte zelených částí. Smetanovou hmotou naplňte mísu, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte na 2 hodiny do mrazáku.
Smetanovou zmrzlinu s jahodami spotřebujte co nejdříve.
Tip: Chcete-li, aby zmrzlina působila slavnostněji, každou porci ozdobte trochou šlehačky, případně lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné jídlo