Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová zmrzlina s jahodami

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Smetanová zmrzlina s jahodami - postup přípravy

Pokud si toužíte pochutnat na jemném dezertu, který vás osvěží, dopřejte si smetanovou zmrzlinu s jahodami. Vypadá luxusně a je vhodná i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte mléko s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, přidejte tyčinku skořice a směs přiveďte k varu. Asi po 3 minutách skořici vyjměte a směs nechte volně chladnout.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem do světlé pěny, do které přidejte kukuřičný škrob. 

Tip: Aby se ingredience lépe propojily, přidejte škrob ve více dávkách.

3. KROK

Vzniklou směs vmíchejte do mléka, vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí, přendejte ji do mísy, kde ji zakryjte potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout. 

4. KROK

Tip: Fólii na vzniklou směs umístěte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu se na jejím povrchu nevytvoří škraloup. Před dalším použitím směs prošlehejte.

5. KROK

V samostatné míse vyšlehejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich ricottu se smetanou a vše šlehejte, dokud nevznikne bílá nadýchaná pěna. 

6. KROK

Pěnu spojte s krémovým základem a do směsi vmíchejte nakrájené jahody, které předem  zbavte zelených částí. Smetanovou hmotou naplňte mísu, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte na 2 hodiny do mrazáku. 

7. KROK

Smetanovou zmrzlinu s jahodami spotřebujte co nejdříve. 

Tip: Chcete-li, aby zmrzlina působila slavnostněji, každou porci ozdobte trochou šlehačky, případně lístky máty.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vydatné jídlo

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů