Fritované cibulové květy - postup přípravy
S cibulovými kroužky už jste se někdy nejspíš setkali. Jsou chutné a velmi oblíbené, proto jsou i součástí mnoha různých řetězců s rychlým občerstvením. Pokud byste si ale chtěli dopřát něco, co je podobně chutné, ale snazší na přípravu, zkuste tyto originální fritované cibulové květy. Kromě zmíněných výhod jsou navíc velice pohledné a vkusně ozdobí i slavnostnější tabuli, což se o klasických cibulových kroužcích říct nedá.
Ingredience
Cibuli oloupejte a odkrojte kořenovou část tak, aby tuhý košťál zůstal na cibuli. Ten je důležitý, protože bude výslednou růžici držet pohromadě. Cibuli pak dostatečně ostrým nožem nakrájejte z vrchní části několika vzájemně překříženými řezy na mnoholistou růžici.
V míse vyšlehejte dohladka dvě vajíčka se 100 ml mléka. V jiné misce smíchejte strouhanku s hladkou moukou a solí, pepřem, paprikou a sušeným tymiánem.
Každou cibuli nejprve obalte v suché směsi, kterou nezapomeňte nasypat i do prostoru uvnitř zářezů. Pak cibuli obalte ve vajíčku, rovněž s ohledem na vnitřní části nakrojených vrstev. Nakonec cibuli vložte opět do moučné směsi.
V hrnci nebo fritéze rozehřejte vysokou vrstvu oleje a každou cibuli nechte osmažit několik minut dozlatova.