Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná pomerančová bábovka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Dvoubarevná pomerančová bábovka - postup přípravy

Toto je velice chutná bábovka, která vám vyrazí dech nejen svým lákavým vzhledem, ale i vyváženou, nasládlou ovocnou chutí. Pokud má někdo z vašich blízkých například svátek, tento moučník je jednoznačnou volbou, co jim upéct.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do větší misky a vyšlehejte je metličkou spolu s cukrem. Poté k nim zašlehejte rostlinný olej. Nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a přimíchejte ji do směsi spolu s pomerančovou šťávou. Hladkou mouku prosejte vmíchejte ji do směsi.

2. KROK

Nyní základ těsta rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přimíchejte kukuřičný škrob a do druhé kakaový prášek. Bílky vyšlehejte spolu s citronovou šťávou. Poté k nim postupně zašlehejte cukr. Jakmile budete mít sníh hotový, rozdělte jej také na dvě poloviny.

3. KROK

Jednu vmíchejte do světlého těsta a druhou do tmavého. Nachystejte si formu na bábovku a obě těsta do ní střídavě navrstvěte. Vložte ji do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte po dobu 40 až 45 minut, pravidelně bábovku kontrolujte. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů