Domácí mini indiánky s džemem v čokoládové polevě - postup přípravy
Kdo by neměl rád nadýchané indiánky z bílkové hmoty na piškotu, které jsou máčené v čokoládové nebo jiné polevě! Nyní si můžete připravit své vlastní, a to celkem snadno a rychle z pár základních surovin podle receptu od paní Andy Chudobové.
Ingredience
Bílky vložte do misky, která sedí na vhodném kastrůlku pro přípravu parní lázně. Vyšlehejte je spolu s cukrem do tuhého sněhu, poté je vložte nad parní lázeň a za stálého zahřívání je šlehejte dalších 8 minut, dokud nevznikne krásně tuhá a nadýchaná pěna. V tu chvíli ji sundejte z parní lázně.
K vyšlehané bílkové hmotě přidejte ovocný džem podle chuti a zašlehejte je do hmoty tak, abyste vytvořili homogenní směs. Tou pak naplňte zdobicí sáček. Vyskládejte vedle sebe na tác piškoty a ze zdobicího sáčku na ně tvarujte indiánky, které nechte přes noc ztuhnout v lednici.
Druhý den připravte podle návodu čokoládovou (nebo jinou) polevu a každý indiánek do ní namočte. Nechte polevu ztuhnout a podávejte.