Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pohárky z mascarpone, čokoládových sušenek a šlehačky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Pohárky z mascarpone, čokoládových sušenek a šlehačky - postup přípravy

Pohledné a hlavně lahodné pohárky jako od cukráře vytvoříte úplně hravě ze sušenek, mascarpone a džemu z černého rybízu. Z uvedených surovin získáte 6 pohárků.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Sušenky nalámejte do mixéru a rozmixujte je na jemný prášek. Rozpusťte máslo a přilijte ho k nadrceným sušenkám. Obojí pak společně promixujte, abyste získali vláčnou a soudržnou drobenku.

2. KROK

Do mísy vložte mascarpone a přidejte 3 lžíce cukru. Ručním šlehačem obojí prošlehejte do jemné a krémové konzistence. Přilijte k ní smetanu, přidejte vanilkový extrakt a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte pevnou a krémovou směs. Tou naplňte jeden zdobicí sáček

3. KROK

Do druhého zdobicího sáčku vložte tři vrchovaté polévkové lžíce džemu z černého rybízu.

4. KROK

Připravte si pohárky o objemu 220 ml a na jejich dno nasypejte po jedné lžíci sušenkové drobenky. Každým kalíškem zatřeste, abyste ji urovnali do roviny, případně ji jemně upěchujte. Ze zdobicího sáčku s krémem na sušenky vytlačte ozdobnou bílou růžičku a na ni navrstvěte džem z černého rybízu. Lžičkou džem rozetřete do rovnoměrné vrstvy a na ni nasypejte opět jednu lžíci sušenkové drti. Na tu opět vytlačte smetanový krém, posypejte ho čokoládovým zdobením a doprostřed položte kandovanou třešničku.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů