Dietní polévka z ovesných vloček - postup přípravy
Recept na dietní polévku z ovesných vloček je asi jeden z těch nejjednodušších. Prakticky se u její přípravy nijak nebudete namáhat, výsledky vám ovšem přinese úžasné.
Ingredience
Na závěr
Na sporáku rozehřejte hluboký hrnec, do kterého dejte lžíci olivového oleje. Česnek i zázvor nasekejte nadrobno a přidejte obojí prosmažit do hrnce. Poté ke směsi přidejte ovesné vločky a vše důkladně promíchejte. Restujte zhruba 2 minuty. Jakmile suroviny získají zlatavý nádech, přidejte k nim zeleninu.
Ta by měla obsahovat mrkev, hrášek, fazolky a kukuřici. Zalijte vše vodou, přiklopte hrnec pokličkou a vařte polévku, dokud zelenina v ní nezměkne. Dle vašich potřeb můžete do polévky přidat i více vody. Jakmile je zelenina měkká, polévku dochuťte oreganem, italskými bylinkami, solí a mletým černým pepřem.
Koriandr (lze nahradit petrželkou) opláchněte a nasekejte ho nadrobno. Ke konci vaření ho přidejte do polévky, vše promíchejte a můžete ji servírovat. Dochutit ji můžete buď citronovou šťávou a nebo i chilli vločkami, pokud máte rádi pikantní jídla. Dobrou chuť!