Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marináda na kuřecí maso

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 140 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Marináda na kuřecí maso - postup přípravy

Čas grilování je již zde. Pokud chcete zabodovat a pohostit své blízké tím nejlahodnějším kuřecím masem, tak jej rozhodně nechejte odležet v této dokonalé marinádě.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Kuřecí prsa nejprve propíchejte vidličkou. Tento trik zajistí, že se marináda lépe vsákne do masa. Poté je dejte do uzavíratelného sáčku. Do větší mísy dejte olivový olej a přidejte k němu citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, worcestrovou omáčku, granulovaný česnek s cibulkou, italské koření, hnědý cukr a sůl s mletým pepřem.

2. KROK

Vše důkladně promíchejte a hotovou marinádu nalijte do sáčku s kuřecími prsy. Při uzavírání sáčku se ujistěte, že jste z něj vymačkali všechen vzduch. Poté dejte naložená kuřecí prsíčka do lednice a vyčkejte alespoň dvě hodiny.

3. KROK

Následně je jen na vás, co se rozhodnete s kuřecím masem udělat, nejlepší je ovšem dát ho rovnou na gril. Pokud použijete elektrický gril, grilujte maso na střední teplotě šest minut z každé strany. Hotové maso můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů