Marináda na kuřecí maso - postup přípravy
Čas grilování je již zde. Pokud chcete zabodovat a pohostit své blízké tím nejlahodnějším kuřecím masem, tak jej rozhodně nechejte odležet v této dokonalé marinádě.
Ingredience
Kuřecí prsa nejprve propíchejte vidličkou. Tento trik zajistí, že se marináda lépe vsákne do masa. Poté je dejte do uzavíratelného sáčku. Do větší mísy dejte olivový olej a přidejte k němu citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, worcestrovou omáčku, granulovaný česnek s cibulkou, italské koření, hnědý cukr a sůl s mletým pepřem.
Vše důkladně promíchejte a hotovou marinádu nalijte do sáčku s kuřecími prsy. Při uzavírání sáčku se ujistěte, že jste z něj vymačkali všechen vzduch. Poté dejte naložená kuřecí prsíčka do lednice a vyčkejte alespoň dvě hodiny.
Následně je jen na vás, co se rozhodnete s kuřecím masem udělat, nejlepší je ovšem dát ho rovnou na gril. Pokud použijete elektrický gril, grilujte maso na střední teplotě šest minut z každé strany. Hotové maso můžete podávat, dobrou chuť!