Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Míša řezy

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Míša řezy - postup přípravy

Jedním z klasických českých receptů jsou míša řezy, ke kterých se skvěle skloubí chuť kakaového těsta a tvarohové náplně. Recept na ně nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do šlehací mísy rozklepněte všechna vejce a přidejte cukr. Poté směs vyšlehejte do pěny. Přidejte 5 lžic oleje a opět chvíli šlehejte. Do mouky vsypte prášek do pečiva a kakao. Přidejte ji do vyšlehané směsi a ještě chvíli šlehejte, dokud se vše dokonale nepromísí.

2. KROK

Máslem vymažte plech na pečení velikosti zhruba 32×42 centimetrů a poté jej vysypejte hrubou moukou. Vlijte hotové těsto a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte zhruba deset minut, dokud nebude piškot dostatečně upečený.

3. KROK

Tvaroh z vaničky přendejte do síta a nechte okapat. Mezitím v míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem, kterého přidejte podle vaší chuti. Pak přidejte okapaný tvaroh a přilijte trochu rumu pro chuť (lze vynechat). Směs šlehejte, dokud nebude dokonale hladká. Pak jí natřete na vychladlý kakaový piškot a dejte do lednice ztuhnout.

4. KROK

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a poté do ní přidejte máslo. Míchejte, dokud se vše dokonale nespojí. Ještě teplou polevu rovnoměrně naneste na tvaroh a opět dejte do lednice ztuhnout. Poté se můžete pustit do dalšího zdobení, například ovocem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů