Klasické tvarohové buchty - postup přípravy
K české klasice patří poctivé tvarohové buchty, kterých se však některé kuchařky a kuchaři obávají, protože jsou z kynutého těsta. Nejsou ale vůbec složité; přesvědčte se sami podle receptu paní Lenky Sedláčkové.
Na těsto
Na náplň
Nechte při pokojové teplotě změknout máslo, mléko přihřejte na vlažnou teplotu a všechny suroviny dejte do zadělávací mísy. Není třeba zadělávat kvásek, rozdrobené droždí je možné přidat rovnou k ostatním surovinám. Těsto dobře zpracujte, dokud nebude krásně vláčné. Pro ušetření práce lze použít robot nebo míchací program pekárny na chléb. Těsto přikryjte a nechte na teplém místě zhruba hodinu kynout.
Do mísy dejte tvaroh, vejce a vanilkový cukr a vše pečlivě promíchejte. Pokud někdo má rád buchty sladší, může tvaroh dosladit cukrem. Možností je přidat do něho i rozinky, případně je před tím namočit do rumu.
Z kusů vykynutého těsta udělejte buchty, do jejichž vnitřku dejte připravený tvaroh. Buchty umístěte do pekáče s trochou oleje. Když je pekáč plný, nechte buchty ještě zhruba 15 minut kynout. Poté je dejte péct v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova. Po upečení je potřete olejem. Někteří lidé radí potřít je rozpuštěným máslem s rumem. Vychladlé buchty posypejte moučkovým cukrem a servírujte.