Bramborový koláč se sýrem - postup přípravy
Příprava bramborového koláče má hned několik výhod, ale tou největší asi je, že při smažení zašpiníte jen jednu pánev. Stačí vám navíc minimum surovin, abyste připravili velký oběd, který zasytí celou rodinu.
Ingredience
Na opláchnutí brambor
Oloupané brambory nastrouhejte škrabkou na korejskou mrkev na proužky, případně na klasickém struhadle nahrubo. Poté je dejte do mísy, přilijte k nim studenou vodu a nechejte je odležet, aby vypustily přebytečný škrob. Mezitím petrželku nasekejte najemno a dejte ji do jiné misky. Přidejte k ní tři rozklepnutá vejce a promíchejte je metličkou. Poté směs dochuťte mletou sladkou paprikou a mletým černým pepřem.
Brambory poté sceďte a dejte je do velké mísy. Přidejte k nim směs z petrželky a osolte je. Těsto promíchejte a rozpalte na pánvi olivový olej. Dejte na něj polovinu těsta, zarovnejte ji a naneste na ni sýr.
Poté naneste i druhou polovinu těsta, zakryjte pánev pokličkou a smažte koláč dozlatova. S pomocí pokličky ho obraťte na druhou stranu a opět smažte dozlatova. Poté máte hotovo a můžete koláč podávat, dobrou chuť!