Nadívaná bůčková kapsa - postup přípravy
Pokud máte chvilku času navíc, připravte si chutnou bůčkovou kapsu plnou syté nádivky s vejci a anglickou slaninou podle receptu od paní Ladislavy Šatavové. S bramborovou kaší chutná prostě dokonale.
Ingredience
Na nádivku
Nejprve připravte nádivku. Osm rohlíků rozkrájejte na kostičky, vložte je do velké mísy a pokropte je mlékem tak, aby nasákly a změkly. Vyklepněte k nim vajíčka a přidejte na jemné kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Přidejte sůl, pepř, muškátový květ a nadrobno nasekanou petrželku a všechny ingredience důkladně promíchejte do homogenní směsi.
Bůček od špičky z jedné strany nařízněte a vytvořte dlouhou kapsu. Tu zevnitř vytřete solí a naplňte ji připravenou nádivkou. Kapsu zašijte, aby se nerozbalovala.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo. Pekáč vytřete trochou sádla nebo rostlinného oleje a rovnoměrně na dno nasypejte cibuli. Na ni položte naplněnou bůčkovou kapsu, posypejte ji solí a kmínem a dejte do trouby péct na 175 °C po dobu okolo 1,5 hodiny. V průběhu pečení roládu několikrát otočte vzhůru nohama, aby se opekla dozlatova ze všech stran.