Nepečený tvarohový dort s jahodami a želé - postup přípravy
Dorty už dávno nejsou záležitostí jen vyučených pekařek, a pokud budete chtít, tak si jeden lahodný můžete udělat i vy. Tento konkrétní zvládnete připravit i bez zapnutí trouby.
Základ
Krém
Ovocná vrstva
Sušenky dejte do větší mísy a rozmixujte je či je rozdrťte v sáčku. Přidejte k nim rozpuštěné máslo a základ důkladně promíchejte, poté ho naneste do formy na dort. Pokud chcete, můžete použít obyčejný piškotový korpus. Nachystejte si větší mísu a dejte do ní tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový cukr a vše důkladně promixujte, dokud se suroviny nespojí.
Želatinu zalijte vodou a vyčkejte 20 minut, mezitím ji nechejte odležet. Poté zatuhlou želatinu nechejte rozpustit v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni a vzniklou hmotu pomalu zašlehávejte do zbytku krému. Hotový krém nalijte na základ do formy a dejte dort do lednice na 15 až 20 minut zatuhnout.
Další želatinu dejte do hrnku a zalijte ji vroucí vodou, poté ji důkladně promíchejte. Jahody očistěte od stopek a omyjte. Nakrájejte je na plátky a naskládejte je na krém. Jakmile dosáhne želatina pokojové teploty, tak ji naneste na a mezi jahody. Dejte dort do lednice a vyčkejte alespoň 10 až 15 minut, než zatuhne, poté ho můžete podávat. Dobrou chuť!