Domácí citronová zmrzlina - postup přípravy
Potěšte své blízké a přineste jim do horkých letních dnů pořádné osvěžení v podobě zmrzliny, která se vyrábí z pravých citronů. Žádné náhražky neobsahuje, budete mít tak jistotu, že je jen ze samých dobrých věcí.
Ingredience
Citrony nejprve důkladně očistěte, třeba v misce s vodou a jedlou sodou. Poté z každého nastrouhejte kůru a dejte ji do misky. Rozkrojte citrony na poloviny a vymačkejte z nich 120 ml šťávy. Pokud chcete, můžete tento recept doplnit i o limetky. Do menší misky nalijte kondenzované mléko a přilijte k němu i citronovou šťávu.
Nakonec dodejte citronovou kůru a míchejte směs tak dlouho, dokud nebude hladká. Smetanu ke šlehání dejte do mrazáku. Po 15 minutách ji vyjměte, přelijte do větší nádoby a vyšlehejte. Jakmile začne šlehačka tvořit kopečky, tak do ní přilijte citronovou směs s kondenzovaným mlékem a vše promíchejte stěrkou.
Pokud chcete zmrzlinu oživit vzhledově, tak do ní v tuto chvíli přidejte i žluté barvivo. Nachystejte si formu, ve které necháte zmrzlinu zatuhnout. Přelijte ji do ní a zakryjte ji potravinářskou fólií. Dejte zmrzlinu alespoň na osm hodin do mrazáku a poté ji můžete podávat, dobrou chuť!