Paprikový lusk s rajskou omáčkou - postup přípravy
Rajská omáčka je oblíbeným pokrmem spousty lidí už od raného dětství, každý ji však připravuje po svém. Vyzkoušejte báječný recept s paprikovým luskem od paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Mleté maso vložte do mísy, přidejte sůl a pepř, vyklepněte jedno vajíčko, prolisujte jeden nebo dva stroužky česneku a zasypejte majoránkou. Směs promíchejte a prohněťte. Papriky omyjte a osušte, odřízněte vrchní část se stopkou a vyjměte semeníky a zbytky semínek tak, abyste papriku nepoškodili. Dutinu pak naplňte připravenou masovou směsí a jemně ji upěchujte.
Oloupanou a nakrájenou cibuli orestujte v hrnci na másle, přidejte jemně nakrájenou mrkev a chvíli ji opečte s cibulí. Do hrnce na zeleninu položte naplněné papriky, přihoďte bobkový list, nové koření a hřebíček a vše chvíli poduste. Přidejte loupaná rajčata a rajčatový protlak, podlijte trochou vody, osolte a promíchejte. Pod pokličkou duste papriky v omáčce asi 20 minut.
Mezitím si vedle na pánvičce připravte máslovou jíšku. Máslo rozehřejte a orestujte na něm hladkou mouku. Tuto směs pak vyklopte do omáčky a důkladně ji rozmíchejte. Podle chuti přidejte cukr a skořici, případně ještě sůl a pepř, ještě chvilku provařte a podávejte s knedlíkem, rýží nebo těstovinou.