Jednoduchá pizza na pánvi - postup přípravy
I když jsou jídla v restauraci úžasná a člověk se vždy těší, až si na ně našetří nějakou tu korunu bokem, není nad to si jednou za čas udělat originální pokrm i doma. Třeba tuto pizzu, kterou ani nemusíte péct v troubě, stačí vám totiž jen obyčejná pánev s pokličkou.
Těsto
Náplň
Šunkový salám nakrájejte na plátky. Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a rajče nakrájejte na menší kousky. Do větší mísy rozklepněte všechna vejce a přidejte k nim sůl. Vyšlehejte je a přilijte k nim kefír. Opět pokračujte ve šlehání a následně je zasypejte moukou. Dále vše šlehejte, dokud nezískáte husté, tekuté těsto.
Rozpalte na pánvi trochu rostlinného oleje a nalijte na ni veškeré těsto. Rozprostřete jej a poté na něj dejte šunkový salám, rajčata a nastrouhaný sýr. Přikryjte pánev pokličkou a „pečte“ pizzu cca 10 minut na slabém ohni. Poté máte hotovo a můžete ji podávat, dobrou chuť!