Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mražené čokoládové tyčinky s arašídy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 200 minut

Mražené čokoládové tyčinky s arašídy - postup přípravy

Pokud rádi mlsáte, ale rádi byste si dopřáli dezert, kterým neuškodíte svému zdraví spoustou přidaného cukru a mouky, můžete vyzkoušet tyto báječné čokoládové tyčinky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vyklopte tvaroh nebo smetanový sýr a přilijte rozpuštěné kokosové nebo kakaové máslo (popřípadě to klasické, pokud se nevyhýbáte mléčným výrobkům). Vše zalijte medem, vanilkovým extraktem, přisypejte kakao a vše zpracujte do homogenní hmoty. Pokud v ní zůstanou hrudky, vezměte si na pomoc tyčový mixér, který zajistí dokonale hladkou a hedvábně jemnou konzistenci krému.

2. KROK

Připravte si silikonovou formu na ledové tyčinky, naplňte ji připraveným krémem a vložte na 3 hodiny do mrazáku.

3. KROK

Mezitím arašídy nasekejte na středně jemné kousky. Čokoládu nalámejte do misky a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Když je tekutá, přilijte k ní trochu rostlinného oleje a promíchejte. Nakonec do čokoládové polevy vmíchejte ještě nasekané arašídy.

4. KROK

Zmrazené tvarohové tyčinky vyloupněte z formičky. Napíchněte ji z kratší strany na tenký nůž a s jeho pomocí každou tyčinku namočte do připravené čokoládové polevy, která by měla ihned při kontaktu se zmrazenými tyčinkami ztuhnout, a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů