Tvarohové knedlíky s borůvkami - postup přípravy
Nekynuté borůvkové knedlíky z tvarohového těsta budete mít uvařené během několika minut. Podle receptu, který nám poslala paní Hana Petrášová, je to doslova hračka.
Na knedlíky
V míse rozdělejte tučný vaničkový tvaroh s jedním vejcem a špetkou soli a dobře pomíchejte. Pak do hmoty přidávejte postupně polohrubou mouku a vždy promíchejte. Mouky dejte tolik, dokud nebude mít těsto dostatečně hutnou nelepivou konzistenci.
Z těsta utrhněte dostatečně velký kus těsta podle toho, jak chcete veliký knedlík. Rukou z něho vytvarujte placičku, do jejíhož středu dejte borůvky. Nemusíte dělat jen borůvkové knedlíky, výborné jsou například i jahodové. Pak ovoce zabalte a všechny spoje prsty a koulením vyhlaďte, aby se knedlík během vaření neotevřel.
V dostatečně velkém hrnci dejte vařit vodu. Vytvarované knedlíky vhoďte do vroucí vody a vařte 5 minut. Poté servírujte posypané například moučkovým cukrem, skořicí, strouhaným tvarohem, polité rozvařenými borůvkami, šlehačkou a rozpuštěným máslem. Výběr ingrediencí je jen na vás.