Pečené vepřové závitky s bramborem - postup přípravy
Užijte si pro změnu trochu lehčí oběd v podobě těchto vepřových závitků s náplní z hub a sýra doplněných pečenými brambory. Výsledek jednoduše stojí za vyzkoušení a zachutná jak vám, tak i vašim blízkým.
Závitky
Příloha
Vepřové maso naklepejte a osolte ho, poté ho ještě dochuťte oreganem a nebojte se do něj koření vetřít i ručně. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno, totéž proveďte se žampiony. Na pánvi si rozpalte rostlinný olej a dejte na něj smažit nejprve cibulku a poté i nakrájené žampiony. Vše důkladně míchejte vařečkou. Hotovou náplň dejte do misky.
Petrželku omyjte a nasekejte ji nadrobno, přimíchejte ji do náplně. Sýr nakrájejte na pět hrubších plátků. Každý kus masa potřete majonézou a dejte na něj plátek sýra. Poté naneste žampionovou náplň a maso srolujte do závitku. Propíchněte jej ještě párátky, aby skutečně držel svůj tvar, a takto připravte i všechny ostatní.
Poté ještě nachystejte brambory. Oloupejte je, omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Dejte nakrájené brambory do mísy a dochuťte je solí a mletou uzenou paprikou. Přilijte k nim ještě olivový olej a vše ručně promíchejte. Plech, na kterém budete pokrm péct, vyložte pečicím papírem a závitky na něj vyskládejte. Okolo nich dejte brambory a dejte je do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 40 minut. Poté máte hotovo a můžete závitky podávat, dobrou chuť!