Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová hnízda s mletým masem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Bramborová hnízda s mletým masem - postup přípravy

Již vás nudí typické karbanátky a opékané brambory? Pak zkuste vnést do svého jídelníčku svěží vítr a připravte si bramborová „hnízda“ s mletým masem. Jsou velmi chutná a také skvěle vypadají na talíři. S klidem je můžete podávat i ke svátečnímu obědu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a vložte do mísy. Dále přidejte preferované mleté maso, sůl, mletý pepř a důkladně ingredience promíchejte. Následně se pusťte do přípravy brambor. Oloupejte je tedy, opláchněte a vařte v mírně osolené vodě do měkka. Poté sceďte a vytvořte šlehačem nebo tyčovým mixérem pyré. Do něj ještě zakomponujte vejce, změklé máslo a polovinu nahrubo strouhaného sýra.




Nyní si k ruce vezměte plech, vystelte jej pečícím papírem a začněte dělat bramborová „hnízda“. Pyré rozdělte na asi šest stejně objemných částí a vytvarujte do koule. Ve středu pak udělejte důlek. Do něj vložte biftek vytvořený z mletého masa. Porce vyskládejte do pekáčku a dejte péct do trouby na 35 minut při teplotě 180 °C. Asi pět minut před koncem pečení nasypte na pokrm zbytek strouhaného sýra.

Upečený pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k porci například zeleninový salát z okurek a rajčat, nebo nakládaná zelenina (kvašky, cibulky, řepa a podobně). Milovníci studených omáček pak budou jistě potěšeni tatarkou, majonézou, kečupem či plnotučnou hořčicí. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů