Rychlý borůvkový koláč s drobenkou - postup přípravy
Jestliže se těšíte na posezení s kamarádkou u kávy, rozhodně tam nesmí chybět ani tento chutný koláč s borůvkami, který byste mohly společně zakousnout. Surovin moc nepotřebujete a výsledná chuť vás potěší; recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Těsto
Drobenka
Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k němu cukr, obojí spolu vyšlehejte. Poté do směsi zašlehejte postupně nejprve zakysanou smetanu a rostlinný olej. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a výslednou směs přidejte do těsta, opět vše promíchejte, dokud se suroviny nepropojí.
Nachystejte si formu na koláč či dort, vymažte ji máslem a vysypejte moukou. Těsto do ní nalijte. Máslo, cukr a mouku smíchejte, čímž vytvoříte drobenku. Posypejte těsto nejprve borůvkami a následně drobenkou. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte koláč cca 30 minut. Poté ho můžete ihned podávat, dobrou chuť!