Sterilovaná nezralá rajčata - postup přípravy
Nakládaná nezralá rajčata mohou být v zimních měsících skvělou zeleninovou přílohou, která obohatí váš jídelníček. Jejich příprava je jednoduchá, po sterilaci vydrží i jeden rok.
Na rajčta
Zelená nebo jen mírně načervenalá rajčata pečlivě omyjte a okrájejte z nich konce. Nechte je ale vcelku. Do velké zavařovací sklenice dejte na dno jeden bobkový list a poté ji zcela naplňte rajčaty.
Do robota dejte na větší kusy nakrájenou červenou papriku, feferonky (podle toho, jak máte rádi zeleninu pikantní), česnek a petržel. Vše pak rozmixujte na malé kousky. Poté do každé sklenice dejte dvě lžíce rozmixované směsi, lžičku cukru a lžičku soli.
Sklenici zalijte vařící vodou a zavíčkujte. Dejte do hrnce s vroucí vodou a 15 minut sterilujte. Nechte vychladnout a uložte do spíže. Rajčata by tak měla vydržet až rok.