Cuketová pomazánka s anglickou slaninou a vejci - postup přípravy
Jakmile nemá člověk čas na přípravu složité snídaně či večeře, pak je dobré mít po ruce pomazánku, kterou jen namažete na chleba a získáte tak chutný pokrm. Tato pomazánka od paní Romany Važanské je z cukety a najdete v ní mimo jiné i anglickou slaninu; pokud by vás zajímalo více podobných receptů, najdete je na stránkách autorky receptu: https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, na pánev dejte plátek másla a vyčkejte, než se mírně rozpustí. Poté na něm začněte smažit cibuli. Česnek oloupejte a prolisujte do pánve k cibuli, anglickou slaninu nakrájejte nadrobno a taktéž ji do pánve přidejte. Cuketu nakrájejte nadrobno i se slupkou a dejte ji do pánve.
Totéž proveďte i s kapií, následně vše dochuťte solí a mletým černým pepřem. Všechny suroviny smažte doměkka. Nakonec do směsi rozklepněte všechna vejce a důkladně ji promíchejte. Poté ji odeberte z pánve a rozmixujte ji. Hotovou pomazánku nechejte vychladnout a můžete ji podávat, dobrou chuť!