Kuřecí řízky v cuketovém těstíčku - postup přípravy
Klasické kuřecí řízky jsou již vcelku ohraná písnička, proto je dobré jednou za čas pozměnit pár ingrediencí a vyzkoušet třeba tyto kuřecí řízečky v cuketovém těstíčku. Možná vás jejich originální receptura překvapí jak při přípravě, tak na talíři.
Ingredience na těstíčko
Kuřecí maso
Kuřecí prsní filety nakrájejte příčně na plátky, naklepejte je a dejte je do mísy. Přidejte k nim sůl, mletý černý pepř, koření na maso, lžičku rostlinného oleje a důkladně je promíchejte. Nechejte maso odležet a připravte těstíčko. Cuketu nastrouhejte nahrubo a dejte ji do mísy, zasypejte ji solí a po promíchání ji nechejte odležet na 10 až 15 minut, aby pustila šťávu. Do jiné mísy nastrouhejte oloupanou mrkev a cibuli, dále do ní přidejte vymačkanou cuketu a dvě rozklepnutá vejce.
Dochuťte vše mletým černým pepřem a důkladně těsto promíchejte. Čerstvý kopr nasekejte najemno a přidejte ho do mísy s těstíčkem. Přisypejte do něj i hladkou mouku a finálně těsto promíchejte. Rozpalte na pánvi trochu rostlinného oleje a naneste na něj čtyři lžíce těstíčka, vytvarujte ho.
Na každé trochu prosmažené těstíčko naneste plátek kuřecího a na jeho vrch další vrstvu těstíčka. Smažte řízečky pod pokličkou cca deset minut na nejnižším plameni. Poté je otočte a smažte je pod pokličkou dalších deset minut. Hotové řízečky pokládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, která vsákne přebytečnou mastnotu. Poté máte hotovo a můžete řízečky podávat, dobrou chuť!