Zapečená cuketa s rajčaty, olivami a sýrem - postup přípravy
Pokud hledáte tip na chutnou a rychlou večeři, kterou zasytíte celou rodinu a zároveň za ni neutratíte moc peněz, pak jste na správné adrese. Zvláště, pokud máte domácí cukety ze zahrádky, protože ty jsou nejlepší a zadarmo.
Ingredience
Těstíčko
Dresink
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nahrubo. Dejte ji na pánev, zakápněte ji olivovým olejem a začněte ji smažit. Z cukety odkrojte oba konce a nakrájejte ji na menší kostičky, ty přidejte smažit k cibulce. Po mírném promíchání cuketu s cibulí dochuťte solí a zakryjte pánev pokličkou. Smažte směs po dobu 5 až 7 minut.
Olivy nakrájejte na kolečka, rajčata nakrájejte na menší kousky. Cuketovou směs po dosmažení promíchejte a nechejte ji vychladit. Nachystejte si velkou zapékací mísu. Rozklepněte do ní veškerá vejce, přidejte do nich sůl a začněte je šlehat metličkou. Poté do nich postupně zašlehejte plnotučné mléko. Nastrouhejte do nich česnek a opět šlehejte. Nakonec do směsi přidejte i hladkou mouku s práškem do pečiva. Finálně vše prošlehejte, dokud nezískáte hladké a tekuté těsto.
Do něj přidejte nakrájená rajčátka, olivy a cuketovou směs s cibulkou. Finálně těstíčko promíchejte, formu na pečení vymažte olivovým olejem a těsto do ní nalijte. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte cuketu po dobu 30 minut.
Mezitím připravte dresink. Do menší mističky dejte majonézu a řecký bílý jogurt. Prolisujte do ní i oloupaný česnek a nakonec přidejte čerstvý kopr nasekaný najemno. Důkladně vše promíchejte. Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a po dopečení pokrmu ho na něj nasypejte. Dejte formu s pokrmem a sýrem do trouby ještě na dalších deset minut zapéct. Poté máte hotovo a můžete ho podávat, dobrou chuť!