Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové knedlíky se švestkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Tvarohové knedlíky se švestkami - postup přípravy

Švestkové knedlíky jsou jedna z legend středoevropské kuchyně a má nesčetné množství nejrůznějších variací. Jednu z nich ráda připravuje paní Naďa Hajžmanová, která s námi sdílela svůj oblíbený recept na snadné plněné knedlíky z tvarohového těsta.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V misce utřete tvaroh se špetkou soli a jedním vajíčkem do pěny. Přilijte mléko a olej a vše zaprašte polohrubou moukou. Zadělejte vláčné a nelepivé těsto.

2. KROK

Připravte si omyté, osušené a vypeckované švestky (případně jiné ovoce, které máte rádi, nebo to, které je právě k dostání). Z těsta odebírejte kousky, které vyválejte na placku, doprostřed položte polovinu švestky a zabalte ji do těsta. Spoje dobře zamačkejte, aby se knedlíky nerozbalovaly.

3. KROK

V hrnci na sporáku přiveďte k varu vodu a vhoďte do ní připravené knedlíky, které vařte 3 až 5 minut, nebo dokud samy nevyplavou na hladinu. Vylovte je z vody děrovanou lžící, nechte okapat a podávejte sypané strouhaným tvarohem, cukrem a přelité máslem a šlehačkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů