Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný štrúdl z jednoduchého těsta

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jablečný štrúdl z jednoduchého těsta - postup přípravy

Jablečný závin lze upéci z mnoha druhů těsta, přičemž některá jsou velmi jednoduchá. Recept na jedno takové nám poskytla paní Nicole Soukopová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Z mouky, vejce, soli, másla, cukru a vody umíchejte těsto a zpracujte ho rukou nebo robotem, aby bylo hladké a nelepilo se. Poté ho nechte hodinu odpočinout.

2. KROK

Oloupejte si jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte k nim půl sáčku vanilkového pudinku, cukr, rozinky, skořici, trochu rumu a nasekané ořechy. Vše zamíchejte.

3. KROK

Těsto vyklopte na pomoučněný vál. Rozdělte ho na tři části a z každé vyválejte obdélníkovou placku. Tu naplňte jablečnou směsí a srolujte.

4. KROK

Štrúdly potřete rozšlehaným vejcem a několikrát propíchněte vidličkou. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 180 °C, dokud nebudou dozlatova. Po upečení je potřete rozpuštěným máslem s trochou rumu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů