Křehké mušličky s jablečnou náplní - postup přípravy
Pokud si chcete udělat vynikající pečivo k čaji nebo ke kávě, stačí vám jedno jablko a několik dalších ingrediencí. Je velmi jednoduché a rychle hotové.
Na těsto
Na jablečnou náplň
Oloupejte jablko, zbavte ho jádřince, rozkrojte ho na osminky a ty nakrájejte na silnější plátky. Dejte je na pánev, přidejte cukr, trochu skořice a máslo. Začněte je smažit na mírnějším plameni, dokud směs nezačne mírně karamelizovat. Poté vypněte plamen a nechte ji vychladnout na talíři.
Do mísy si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, vanilkový a krystalový cukr a ušlehejte vše do pěny. Poté ke směsi přidejte mléko a prošlehejte ji. Nakonec přilijte rozpuštěné máslo a opět prošlehejte. Přisypte do mísy prášek do pečiva a pak postupně přidávejte mouku a vždy důkladně promíchejte. Až přidáte všechnu mouku, těsto zpracujte rukou, dokud nebude krásně hladké.
Dejte těsto na mírně pomoučněný vál a rozválejte z něho 2 až 3 milimetry silný plát. Kulatým vykrajovátkem z něj vykrájejte kolečka. Na jednu jeho polovinu dejte trošku jablek a přikryjte je druhou polovinou. Okraje ale nespojujte, jablka mají být vidět.
Mušličky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte je 15 až 20 minut. Po vychladnutí je posypejte moučkovým cukrem a servírujte.