Dvoubarevné tvarohové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná nebo jen chcete upéct něco dobrého, čím zpestříte své odpolední posezení nad hrnkem kávy, tvarohové řezy podle receptu od paní Dagmar Kazdové jsou jasnou volbou. Jejich příprava je vcelku jednoduchá a výsledek předčí i mnohé kupované zákusky.
Na těsto
Na krém
Na polevu
Do mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a olej a vše prošlehejte. Poté do mísy přidejte všechny zbývající ingredience na těsto kromě 2 lžic kakaa, 3 lžic mléka a 2 lžiček rozpustné kávy. Důkladně promíchejte. Formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte a vysypejte moukou a nalijte na ni polovinu těsta a rozprostřete.
Do druhé poloviny těsta přidejte kakao, instantní kávu a 3 lžíce mléka a promíchejte. Na světlé těsto na plechu lžící naneste rovnoměrně kopečky tmavého těsta. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte těsto asi 15 až 20 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda se nelepí.
Z mléka a pudinkového prášku mezitím uvařte pudink. Do horkého pudinku zašlehejte máslo. Poté přidejte oba tvarohy, rum a cukr dle chuti a znovu vyšlehejte. Teplý krém naneste na vychladlé těsto, zarovnejte ho a nechte ztuhnout.