Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Castella s čokoládovými kousky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Dort Castella s čokoládovými kousky - postup přípravy

Tento dezert je jedinečný svou nadýchanou strukturou a jeho příprava není příliš složitá. Dort Castella obsahuje čokoládové kousky, které příjemně křupnou a ihned poté se rozpustí na jazyku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Sníh

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky vyšlehejte se solí, vanilkovým aroma, mlékem a olejem. Do vzniklé směsi prosejte mouku, ingredience zamíchejte a směs rovnoměrně rozdělte do dvou misek. 

2. KROK

Do jedné části směsi přimíchejte kakaový prášek a půl lžíce mléka. Do mísy s vaječnými bílky vmíchejte citronovou šťávu a vyšlehejte sníh, do kterého, za stálého šlehání, přidávejte cukr. 

Tip: Cukr přidejte na třikrát, a to po každých 30 vteřinách šlehání.  

3. KROK

Polovinu množství sněhu opatrně vmíchejte do kakaového těsta a druhou polovinu vmíchejte do světlé části těsta. Kakaovým těstem vyplňte formu na pečení vyloženou pečicím papírem a na ni rovnoměrně rozprostřete světlou část těsta.

4. KROK

Do světlého těsta zakomponujte čokoládové kousky a formu na pečení umístěte do pekáče plného vody. Dezert pečte v předehřáté troubě na 150–160 °C po dobu 70 minut. 

Tip: Dort Castella vyjměte z formy na pečení, nechte jej volně vychladnout a servírujte ho nakrájený na obdélníky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Delmira Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů