Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové tyčinky s kmínem a sezamovými semínky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sýrové tyčinky s kmínem a sezamovými semínky - postup přípravy

K televizi, na party nebo třeba ke svačině na výlet se hodí tyto domácí sýrové tyčinky, které jsou v obchodech už dlouho oblíbenou komoditou. Nemusíte ale spoléhat na potravinářské koncerny, velmi snadno a mnohem levněji a chutněji si je upečete doma sami.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do mísy nasypejte mouku, přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a rukama vše propracujte do drobivé až písčité konzistence. Přidejte zakysanou smetanu či jogurt, vyklepněte jedno vejce a osolte těsto dvěma lžičkami soli. Přidejte také prášek do pečiva a nahrubo strouhaný sýr a uhněťte soudržné, pružné a nelepivé těsto.

2. KROK

Hotové těsto vyklopte na pracovní plochu a válečkem jej rozválejte na placku silnou asi 3 až 5 mm. Kráječem na pizzu ji rozkrájejte na dlouhé, asi 1,5 cm široké proužky, které vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem.

3. KROK

Povrch tyčinek potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte je kmínem a sezamovými semínky. Pokud chcete, můžete je také posypat strouhaným sýrem, anebo použít třeba mák či jiné druhy posypek podle vlastní chuti.

Plech s připravenými tyčinkami vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je asi 12 až 15 minut, dokud na povrchu jemně nezezlátnou. Z uvedeného množství surovin byste měli získat 2 plechy tyčinek.

Hotové tyčinky by měly být zlatavé, křupavé a křehké. Po dopečení je nechte zchladnout a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů