Sezamové polomáčenky ze 3 surovin - postup přípravy
Kolekci vánočního cukroví mohou obohatit vynikající sušenky vyrobené bez použití mouky a klasického cukru. Nejenže velmi dobře vypadají, ale také skvěle chutnají a jsou velmi jednoduché.
Na sušenky
Na suchou pánev nasypejte sezamová semínka. Postavte ji na sporák a za občasného míchání je pražte, dokud nebudou mírně narůžovělá. Poté k nim přidejte datlový sirup a za stálého míchání počkejte, dokud nezačne karamelizovat.
Připravte si formu, ideální je například tvořítko na led oválných tvarů, ale může být jakákoli. Do formiček dejte sezamovou směs, tak aby po udusání byla silná asi 1 centimetr. K upěchování použijte lžičku namočenou v oleji. Pak dejte formu na půl hodiny do mrazáku.
Ztuhlé sušenky vyloupejte z formy. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Jednu stranu sušenek do ní namočte a nechte v lednici ztuhnout.