Mix máslových sušenek - postup přípravy
Máslové sušenky jsou vynikající k čaji i jako verze vánočního cukroví. Stačí si dát záležet a použít invenci a jednoduše získáte mix tvarů, designu i chutí.
Na sušenky
Na ozdobení
V míse utřete změklé máslo s cukrem. Šlehačem poté směs alespoň dvě minuty promixujte. Poté přisypejte postupně mouku a míchejte. Nakonec těsto zpracujte důkladně rukama, aby dobře drželo u sebe. Pak z něj udělejte na vále asi 30 centimetrů dlouhý váleček. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.
Vybalte váleček z fólie a nakrájejte ho na 1 centimetr silná kolečka. Ta můžete dát na plech vyložený pečicím papírem. Ale můžete je i tvarově upravit, ideální jsou skleničky s ozdobně tvarovanou spodní částí. Tu pak poprašte moučkovým cukrem a přitiskněte. Případně ji poprašte kakaem, čímž získáte sušenky s tmavým vrškem.
Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte sušenky 15 až 18 minut, aby byly zlatavé. Pak je nechte vychladnout na mřížce.
Po vychladnutí je ozdobte. Do středu jde dát trocha marmelády nebo rozpuštěné čokolády. Jednu polovinu sušenek můžete namočit do rozpuštěné mléčné nebo hořké čokolády. Na ještě neztuhlou čokoládu můžete pak nasypat drcené ořechy, barevné sypání, hoblinky nebo cokoli podle vaší fantazie.