Tvarohová pomazánka s česnekem a pažitkou - postup přípravy
Pomazánky můžete podávat jako chutnou večeři, anebo jako součást předkrmů, chlebíčků či jednohubek na slavnostním stole. Tato tvarohová s česnekem a pažitkou podle receptu od paní Romany Važanské je pro slavnostní stůl jako stvořená.
Ingredience
Tvaroh smíchejte se smetanovým sýrem, změklým máslem a smetanou a vše ručním šlehačem vyšlehejte dohladka. Směs podle chuti osolte a opepřete a přidejte pár prolisovaných stroužků česneku (anebo použijte trochu kvalitního sušeného) a ještě jednou směs důkladně prošlehejte.
Čerstvou pažitku nasekejte najemno, přihoďte ji do misky s pomazánkou a jemně ji do ní vmíchejte lžící. Hotovou pomazánku naplňte do mističek (pro úhlednější efekt ji můžete dávkovat ze zdobicího sáčku) a podávejte s čerstvým pečivem, anebo třeba s čerstvou či pečenou zeleninou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom.