Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čevapčiči ze dvou druhů mletých mas

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Čevapčiči ze dvou druhů mletých mas - postup přípravy

Ochutnejte výborný a jednoduchý pokrm pocházející z balkánského poloostrova. Příprava čevapčiči je extrémně rychlá a zvládnou ji všichni, včetně začínajících kuc

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do studené osolené vody vložte oloupané brambory, které přiveďte k varu a vařte je 20–25 minut. Zatím maso smíchejte se solí, černým pepřem, červenou paprikou, prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou polovinou cibule.

2. KROK

Ze vzniklé směsi vytvářejte šišky, které obalte v troše mouky a smažte je v rozpáleném oleji, ze všech stran, přibližně 10 minut.

Tip: Cibuli můžete do masa také nastrouhat.

3. KROK

Druhou polovinu cibule nakrájejte na měsíčky a hotový pokrm cibulí ozdobte. Čevapčiči podávejte s vařenými brambory, zeleninou a nasekanou petrželkou.

Tip: Usmažené maso odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů