Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Staročeská kysaná mléčná polévka s houbami

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Staročeská kysaná mléčná polévka s houbami - postup přípravy

V receptářích našich praprababiček se čas od času dají nalézt opravdové skvosty a unikáty, mezi něž se může směle řadit tato zvláštní kysaná mléčná polévka s houbami. O recept na ni se podělila paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do hrnce nalijte masový vývar a šťávu z kysaného zelí, směs jemně osolte, přidejte bobkový list, nové koření, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a celou oloupanou cibuli. Vše na mírném ohni vařte asi 30 minut. Poté vyjměte bobkový list a nové koření a vše ostatní rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2. KROK

Předem namočené houby slijte, jemně vymačkejte a přidejte je do polévky. Pokračujte ve vaření, dokud houby zcela nezměknou.

3. KROK

Vedle v pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a opražte na něm hladkou mouku jemně dozlatova. Zalijte ji mlékem, dobře rozmíchejte a vzniklou jíšku za stálého míchání vlijte do polévky. Pokračujte ve vaření dalších 5 minut a čas od času polévku promíchejte, aby se jíška nezačala připalovat.

4. KROK

Nakonec do vroucí polévky vmíchejte rozšlehané vajíčko, přidejte kousek másla, podle chuti polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou, za stálého míchání ještě krátce povařte, odstavte z ohně a podávejte.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom.

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů