Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté buchty s rozpuštěným máslem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kynuté buchty s rozpuštěným máslem - postup přípravy

Klasické české kynuté buchty se dají zadělat různým způsobem. Paní Irena Scholtzová nám poskytla recept, v němž do těsta a v pekáčku používá rozpuštěné máslo.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte 4 lžíce vlažného mléka, 2 lžíce mouky, lžíci cukru, rozdrobte droždí a promíchejte. Až se kvásek rozjede, přidejte zbytek mléka a cukru, mouku, špetku soli, dva žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a polovinu rozpuštěného másla. Za pomoci robota nebo rukou zpracujte hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechte 40 minut kynout.

2. KROK

Dejte těsto na vál a rozválejte na placku, z ní vykrájejte čtverce podle toho, jak chcete buchty veliké. Doprostřed dejte zvolenou náplň, mohou to být třeba povidla, mák, tvaroh či ovoce. Buchty zabalte, potřete je druhou polovinou rozpuštěného másla a dejte do pekáčku spojem dolů. Pak je nechte ještě 15 minut kynout.

3. KROK

Buchty dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 25 minut. Po upečení musí být hezky zlatavé.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů