Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Palačinky dušené v mléce

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Palačinky dušené v mléce - postup přípravy

Palačinky jsou v podstatě jednoduchý pokrm, který lze ale zásadním způsobem vylepšit. Vyzkoušejte tento recept na palačinky dušené v mléce a odhalte úplně nový rozměr jejich chuti a jemnosti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vyklepněte tři vajíčka, přidejte k nim jednu čajovou lžičku soli a 60 gramů cukru a vše metličkou vyšlehejte dohladka. Přilijte 200 ml studeného mléka a jeden hrnek (o objemu 250 ml) hladké mouky. Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hladké těsto. Do něj nakonec nalijte vroucí vodu a po jejím zapracování trochu rostlinného oleje. Hotové těsto nechte pod poklicí 15 minut odpočinout.

2. KROK

Rozehřejte pánev na palačinky, kterou vymažte trochou rostlinného oleje, a nalijte do ní trochu připraveného těsta ve velmi tenké vrstvě. Když palačinka ztuhne, otočte ji na druhou stranu a osmahněte ji dozlatova. Tímto způsobem osmažte všechny palačinky.

3. KROK

Když jsou všechny palačinky osmažené, připravte si jinou, hlubší pánev, do níž nalijte zbylé mléko a přidejte k němu 40 gramů másla. Vše přiveďte k varu a počkejte, dokud se máslo v mléce zcela nerozpustí.

V palačinkové pánvi rozehřejte zbylé máslo. Berte každou palačinku, přeložte ji na čtvrtiny a namočte ji do vroucího mléka. Poté ji položte do pánve cípem doprostřed. Takto vyskládejte ze 4 palačinek souvislý kruh a skládejte je stále na sebe.

4. KROK

Poté, co jsou v pánvi s máslem vyskládané všechny palačinky, zalijte je postupně směsí mléka a másla, v níž jste je předtím máčeli. Předtím, než přilijete další dávku, počkejte, dokud se ta předchozí neodpaří. Když přidáte poslední mléko, přiklopte palačinky v pánvi pokličkou a na mírném ohni je duste 7 až 10 minut.

5. KROK

Hotové palačinky vyskládejte na talíř a ozdobte je ovocem, džemem, tvarohem, zakysanou smetanou nebo šlehačkou, zkrátka tak, jak je máte nejraději.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů