Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvová polévka s ovesnými vločkami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mrkvová polévka s ovesnými vločkami - postup přípravy

Na to, abyste uvařili chutnou a sytou polévku, nepotřebujete téměř žádné suroviny – vykouzlíte ji i z obyčejné mrkve a hrsti ovesných vloček. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Diany Berkyové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Dvě větší nebo tři menší mrkve očistěte a nastrouhejte je najemno. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm mrkev, dokud nezíská žlutavou barvu. Restovanou mrkev zalijte vývarem nebo vodou, promíchejte a nechte vařit.

2. KROK

Ovesné vločky vložte do cedníku, důkladně je propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je okapat. Poté je přidejte do hrnce s polévkou, kterou podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte jakýmkoliv svým oblíbeným kořením a nechte ještě asi 6 minut povařit.

3. KROK

Do vroucí polévky nakonec přidejte majoránku. Za stálého míchání vlijte rozkvedlané vajíčko, krátce provařte, odstavte z ohně a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů