Mrkvová polévka s ovesnými vločkami - postup přípravy
Na to, abyste uvařili chutnou a sytou polévku, nepotřebujete téměř žádné suroviny – vykouzlíte ji i z obyčejné mrkve a hrsti ovesných vloček. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Diany Berkyové.
Ingredience
Dvě větší nebo tři menší mrkve očistěte a nastrouhejte je najemno. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm mrkev, dokud nezíská žlutavou barvu. Restovanou mrkev zalijte vývarem nebo vodou, promíchejte a nechte vařit.
Ovesné vločky vložte do cedníku, důkladně je propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je okapat. Poté je přidejte do hrnce s polévkou, kterou podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte jakýmkoliv svým oblíbeným kořením a nechte ještě asi 6 minut povařit.
Do vroucí polévky nakonec přidejte majoránku. Za stálého míchání vlijte rozkvedlané vajíčko, krátce provařte, odstavte z ohně a podávejte.