Bramborový koláč s restovanou zeleninou a sýrem - postup přípravy
Brambory můžete upéci se zeleninou a sýrem v troubě jako jakýsi slaný koláč. Je velmi jednoduchý a dá se jíst samotný, ale poslouží třeba i neobvyklá jako příloha.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Pak je dejte do mísy a zalijte studenou vodou a nechte alespoň několik minut stát. Nakrájejte cibuli na kostičky, papriku na menší kousky. Dejte smažit cibuli na 2 lžících olivového oleje a když začne být růžová, přidejte papriku a smažte, dokud nebude zelenina měkká.
Slijte z brambor vodu a dobře je vyždímejte. Smíchejte je v míse se dvěma vejci, lžičkou soli, majoránkou, muškátovým oříškem a pepřem. Vymažte zapékací mísu lžící olivového oleje a rozložte na dno brambory. Navrch dejte cibulku s paprikou, poté trochu parmazánu (můžete vynechat) a strouhanou mozzarellu.
Ve směsi naznačte porce, aby se lépe po upečení krájela. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte 50 minut.