Krémový čokoládový dort - postup přípravy
Tento čokoládový dort bude jeden z nejlepších, které jste kdy ochutnali. Je plný čokolády, úžasné krémový a jemný – to je kombinace, která se jednoduše neodmítá.
Na korpus
Na krém
Na polevu
Dále
Čokoládové pudinkové prášky smíchejte s cukrem, poté přilijte 200 mililitrů mléka a nechte vše rozpustit. Na kamna dejte hrnec s litrem mléka a přiveďte ho k varu. Poté do něj za stálého míchání vlijte pudinkovou směs a nechte vařit, dokud nevznikne hustý pudink. Sundejte ho z kamen a promixujte šlehačem. Potom do něho dejte nasekané kousky čokolády a mixujte, dokud se nerozpustí. Dejte pudink do mísy, jeho povrch přikryjte fólií a nechte vychladnout.
Z vajec na těsto oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva, přisypejte je k vyšlehaným žloutkům a umixujte těsto. K němu opatrně metličkou vmíchejte sníh z bílků. Vyložte dno dortové formy o průměru 26 centimetrů pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Vložte formu do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte 10 minut.
Ze smetany ke šlehání na krém vyšlehejte šlehačku. Postupně nadvakrát ji zašlehejte do vychladlého pudinku. Upečený korpus dejte na tác a kolem něj dejte ráfek na dorty. Na korpus rozložte polovinu krému. V mikrovlnné troubě nebo vodní lázni rozpusťte polovinu čokolády na polevu s polovinou smetany ke šlehání. Nalijte ji na krém a dejte na půl hodiny ztuhnout do lednice.
Na polevu rozložte druhou polovinu krému a zarovnejte. V mikrovlnné troubě či lázni rozpusťte druhou polovinu ingrediencí na polevu a nalijte navrch. Dejte dort na 15 minut do lednice, poté vršek ozdobte čokoládovým zdobením a dejte ho opět do lednice, dokud zcela neztuhne.