Rybí filé s hráškem a baby karotkou - postup přípravy
Dušená mrkev s hráškem je zažitá jako součást pokrmů s pečeným či dušeným vepřovým nebo hovězím masem, skvěle ale chutná i s kuřetem, anebo právě s rybou. Vyzkoušejte oblíbený recept paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Rybí filé osolte a opepřete. Obalte jej v hladké mouce a v rozpálené pánvi s trochou másla je osmahněte po obou stranách dozlatova.
Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno. V pánvi rozehřejte kousek másla a nechte v něm zpěnit nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a hrášek. Vše osolte a opepřete, krátce zprudka orestujte, podlijte trochou vody, zmírněte žár na střední úroveň a zakryjte pokličkou.
Zeleninu duste doměkka a ke konci ji zaprašte trochou hladké mouky. Nechte ještě chvilku provařit a odstavte ze sporáku.
Osmažené rybí filé podávejte s kopečkem dušené zeleniny a trochou vařených brambor, případně s bramborovou kaší.