Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buřtguláš podle starého receptu

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Buřtguláš podle starého receptu - postup přípravy

Připravit buřtguláš není nic složitého ani časově náročného, aby však jeho chuť byla co nejlepší, je vhodné dodržet pár pravidel. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Ivany Reisingerové a nemůžete s ním neuspět.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci nechte rozpustit kousek sádla. Špekáčky nakrájejte na kostky a opečte je na rozpuštěném sádle dozlatova. Mezitím nasekejte cibuli nadrobno. Opečené špekáčky vylovte z hrnce a na tuku, který pustily, osmahněte cibuli hezky dozlatova.

2. KROK

Když cibulka zezlátne, přidejte nadrobno nasekané stroužky česneku a přihoďte lžičku drceného kmínu. Když se česnek rozvoní, přidejte sladkou a uzenou papriku a obě nechte za stálého míchání zarestovat.

3. KROK

Obsah hrnce zaprašte hladkou moukou, promíchejte a zalijte trochou vývaru. Důkladně rozmíchejte mouku na hladkou kaši a za stálého míchání přilijte i zbylý vývar. Znovu promíchejte, přidejte 1 čajovou lžičku soli, trochu pepře a, pokud chcete, také chilli nebo feferonku.

4. KROK

Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky. Přihoďte je do gulášového základu, přiveďte k varu a na mírném plameni je nechte uvařit doměkka, ale nejméně 20 minut, aby se řádně provařila mouka.

5. KROK

Když jsou brambory měkké, přidejte do guláše osmažené špekáčky a nechte je ještě 10 minut povařit. Díky tomu, že je nevaříte s bramborami celou dobu, nepřijdou špekáčky o veškerou svou chuť, proto tento postup velmi doporučujeme dodržet.

6. KROK

Do hotového guláše vsypte 1 hrstku majoránky, kterou předem promněte mezi prsty, aby se rozvoněla. V tu chvíli už guláš nevařte, nechte jen majoránku chvíli pod pokličkou nasát vláhu a hotový guláš podávejte samotný nebo s kouskem čerstvého pečiva.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů