Vepřové pytlíčky s žampionovou směsí - postup přípravy
Vepřové plátky lze připravit na všemožné způsoby. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, pečené pytlíčky plněné jednoduchou žampionovou směsí jsou jasnou volbou.
Ingredience
Vepřovou plec rozkrájejte na cca 2 centimetry silné plátky a rozklepejte je na tloušťku půl centimetru. Z obou stran je osolte a opepřete.
Rozkrájejte nadrobno cibuli a dejte ji na pánvi zesklovatět. Nakrájejte žampiony a přidejte je k cibuli a osolte. Smažte, dokud se nevypaří všechna voda. Ke směsi po vychladnutí přimíchejte jogurt nebo nízkotučnou zakysanou smetanu.
Dejte houbovou směs doprostřed plátku masa. Okraje zvedněte nahoru, vytvoříte pomyslný pytlíček nebo měšec a nahoře ho zafixujte několika párátky. Takto připravené maso dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předehřáté trouby na 220 °C a pečte asi 40 minut. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.