Jak zbavit kupované kuře škodlivých chemikálií - postup přípravy
Že se při chovu drůbeže farmy často používají antibiotika a růstové hormony, to už se dávno ví, a i když vědci i lékaři bijí na poplach, šance na změnu je pramalá. Existuje ale způsob, jak jatečně upravené maso, a to nejen kuřecí, velké části chemických látek zbavit. Stačí k tomu jednoduchý a levný roztok.
Ingredience
Vezměte si nádobu tak velkou, aby se do ní vešlo celé kuře (či jiný kus masa, který potřebujete upravit) a bylo možné je úplně ponořit do vody. Do nádoby nalijte vodu, rozpusťte v ní kyselinu citrónovou a tři polévkové lžíce soli.
Do roztoku vložte kuře, ať už v celku nebo rozporcované na kousky, podle toho, jak velkou nádobu máte k dispozici. V nálevu nechte maso máčet po dobu 3 hodin.
Důležité je, aby bylo maso kompletně ve vodě ponořené a žádná část nevyčuhovala nad hladinu. Pokud máte velmi velký kus, navyšte množství přísad, a to podle potřeby až na trojnásobek.
Po třech hodinách vyjměte maso z nálevu a důkladně ho opláchněte pod tekoucí vodou. Poté jej můžete začít upravovat tak, jak jste zvyklí. Pamatujte ale na to, že sůl obsažená v nálevu se částečně vstřebala do masa, a proto jej při vaření solte jen velmi opatrně.