Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté šneky s vanilkovým krémem a třešněmi

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Kynuté šneky s vanilkovým krémem a třešněmi - postup přípravy

Pokud milujete sladké šneky, lze je snadno připravit z jemného kynutého těsta, které je po upečení rovněž velmi nadýchané. V kombinaci s vanilkovým krémem a třešněmi se jedná o dokonalé pečivo ke snídani či svačině.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr a sušené droždí a promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo, sůl, žloutek a opět promíchejte. Přisypejte polovinu mouky a vymíchejte těsto. Následně přidejte druhou polovinu mouky a zpracujte rukou nebo robotem, dokud nezískáte hladké nelepivé těsto. Přikryjte mísu a nechte ho 40 minut kynout.

2. KROK

Zatímco těsto kyne, uvařte krém a připravte si vypeckované třešně. Na krém dejte do hrnce mléko, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne, a nechte ho zchladnout.

3. KROK

Z vykynutého těsta vyválejte na mírně pomoučněném vále obdélníkovou placku. Potřete ji krémem a pravidelně na něj rozložte třešně. Poté těsto srolujte z delší strany. Nožem z něj nakrájejte 2 až 3 centimetry široké šneky a dejte je na plech vymazaný olejem. Vložte plech do předehřáté trouby na 190 °C a pečte asi 35 minut, dokud nebudou dozlatova.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů