Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený pudinkový dort

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený pudinkový dort - postup přípravy

Pro přípravu krásně vyhlížejícího a lahodně chutnajícího dortu není zapotřebí vlastnit troubu ani hníst těsto. Vyzkoušejte tento rychlý nepečený dort s pudinkem a smetanovým sýrem, který předčí i ta nejdražší mistrovská díla z cukrárny.

Ingredience pro:
1 porce

Na korpus

Pudinková vrstva

Smetanová vrstva

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Sušenky nalámejte na kousky a rozmixujte je na prach. Smíchejte je se strouhaným kokosem a přilijte rozpuštěné máslo. Vše promíchejte do pískovité hmoty, kterou vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a důkladně ji upěchujte tak, aby hmota přesně kopírovala dno i stěny pečicí formy. Tu vložte do lednice vychladit a ztuhnout, dokud nepřipravíte náplň.

2. KROK

Do rendlíku vložte dva vaječné žloutky, zasypejte je cukrem a metličkou obojí rozmíchejte dohladka. Přidejte kukuřičný škrob a vanilkovou esenci a pokračujte v míchání, dokud nezískáte hladkou a pastovitou konzistenci. K té přilijte mléko, rozmíchejte dohladka a na sporáku přiveďte k varu. Za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne do konzistence velmi hustého pudinku, což bude trvat asi 5 minut. Poté vmíchejte máslo a za stálého míchání jej nechte rozpustit.

3. KROK

Ztuhlý korpus vyjměte z lednice a vlijte do něj ještě horký pudink. Formou trochu zatřeste a párkrát s ní ťukněte o desku stolu, abyste pudink srovnali do roviny a vyhnali z něho případné vzduchové bubliny. Poté nechte obojí vychladit a ztuhnout v lednici.

4. KROK

Smetanový sýr vyšlehejte dohladka, přilijte k němu smetanu a přisypejte moučkový cukr. Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte našlehaný, pevný a homogenní krém. Ten navrstvěte na vychlazenou pudinkovou vrstvu v dortovém korpusu a stěrkou jej rozetřete do rovnoměrné vrstvy. Smetanovou vrstvu posypejte strouhaným kokosem.

5. KROK

V rendlíku na sporáku zahřejte plnotučnou smetanu a vsypte do ní nastrouhanou nebo jemně nasekanou čokoládu, kterou nechte úplně rozpustit. Výslednou směsí naplňte zdobicí sáček.

Z dortu sejměte formu, sloupněte pečicí papír a celý povrch ze zdobicího sáčku postříkejte připravenou čokoládovou polevou. Hotový dort vraťte zpátky do lednice alespoň na 1 až 2 hodiny ztuhnout, aby se lépe krájel. Poté jej rozdělte na porce a podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů