2 recepty na belgické vafle - postup přípravy
Pokud máte rádi sladké, určitě vám k chuti přijdou lahodné belgické vafle. Paní Marianna Ilavská nám poskytla hned dva recepty, a to na měkkou nebo na křehkou variantu vaflí.
Belgické vafle měkké
Belgické vafle křehké
Belgické vafle měkké
Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Poté k němu přidejte cukr, vanilkový cukr, vejce a sůl. Vše šlehejte do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Poté v míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, přilijte máslovou směs a mléko a promíchejte.
Do směsi poté přilijte sycenou minerální vodu a zamíchejte. Těsto dejte do vaflovače a pečte, dokud vafle nebudou hezky zlatavé. Ochuťte dle fantazie.
Belgické vafle křehké
Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Poté přidejte cukr, vanilkový cukr a vejce. Vše šlehejte do té doby, dokud se cukr nerozpustí.
Ke směsi přidejte mouku a prášek do pečiva a pečlivě promíchejte. Těsto dejte do vaflovače a pečte, dokud vafle nebudou hezky zlatavé. Ochuťte dle fantazie.