Jednoduchá omáčka s masem à la guláš - postup přípravy
Ať už máte doma jakékoli hovězí či případně vepřové nebo kuřecí maso, stačí k němu přidat pár surovin a získáte tak skvělou masovou směs s lahodnou omáčkou, která se hodí k téměř jakékoli příloze. Jedná se o skvělé jídlo, které využijete vždy, když budete mít méně času na postávání u plotny, vaří se totiž skoro samo.
Ingredience
Maso nakrájejte na kostky. Ideální je hovězí jako na guláš, ale jde použít i vepřové nebo kuřecí. V míse ho osolte a opepřete a nechte asi 15 minut odležet. Nakrájejte si cibuli na kostičky a nasekejte 2 stroužky česneku.
Dejte do hrnce rozpálit olej. Přihoďte nakrájené maso a přidejte 2 lžíce protlaku. Vše promíchejte a smažte maso a smažte asi 15 minut v odkrytém hrnci, občas míchejte. Poté hrnec přiklopte poklicí a duste maso dalších 10 minut. Občas promíchejte. Měla by se zredukovat šťáva, ale nesmí se připálit. Pak přidejte máslo a promíchejte. Až se máslo rozpustí, dodejte rovněž cibuli a česnek. Několik minut vše smažte a míchejte.
Přidejte lžíci mouky a zamíchejte. Vše zalijte vroucí vodou, tak aby maso bylo ponořené, a přidejte lžíci rajského protlaku. Přikryjte hrnec poklicí a na středním plameni maso duste asi hodinu, dokud nezměkne. Nezapomínejte ho občas promíchat, aby se nespálilo. Před dokončením přidejte 2 prolisované stroužky česneku, promíchejte a sejměte hrnec ze sporáku. Maso lze servírovat s bramborem, těstovinami nebo třeba s rýží.