Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevný nepečený dezert s pudinkovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Dvoubarevný nepečený dezert s pudinkovým krémem - postup přípravy

Velmi jednoduchý nepečený dezert s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou připravíte pro jakoukoliv příležitost během několika minut. Stačí pak jen počkat, než ztuhne v lednici.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Obyčejné sušenky (jako jsou třeba Bebe rodinné), rozložte na dno formy o rozměru zhruba 16×16 centimetrů. Do rendlíku dejte žloutky a cukr a vymíchejte dohladka. Pak přidejte škrob a důkladně promíchejte. Nakonec přilijte mléko a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne pudinková hmota. Do ní na závěr dejte rozpustit máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.

2. KROK

Polovinu pudinku rovnoměrně rozložte na sušenky a pokračujte další vrstvou sušenek. Do druhé poloviny pudinku přimíchejte kakao, dobře promíchejte a rozložte ji opět na sušenky. Pak dejte dezert na 30 minut ztuhnout do lednice.

3. KROK

V mikrovlnné troubě nebo vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte k ní smetanu a vymíchejte hladkou polevu. Nalijte ji na dezert a uhlaďte stěrkou. Dejte dezert opět ztuhnout na 30 minut do lednice a poté podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů