Dvoubarevný nepečený dezert s pudinkovým krémem - postup přípravy
Velmi jednoduchý nepečený dezert s pudinkovým krémem a čokoládovou polevou připravíte pro jakoukoliv příležitost během několika minut. Stačí pak jen počkat, než ztuhne v lednici.
Ingredience
Obyčejné sušenky (jako jsou třeba Bebe rodinné), rozložte na dno formy o rozměru zhruba 16×16 centimetrů. Do rendlíku dejte žloutky a cukr a vymíchejte dohladka. Pak přidejte škrob a důkladně promíchejte. Nakonec přilijte mléko a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne pudinková hmota. Do ní na závěr dejte rozpustit máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
Polovinu pudinku rovnoměrně rozložte na sušenky a pokračujte další vrstvou sušenek. Do druhé poloviny pudinku přimíchejte kakao, dobře promíchejte a rozložte ji opět na sušenky. Pak dejte dezert na 30 minut ztuhnout do lednice.
V mikrovlnné troubě nebo vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte k ní smetanu a vymíchejte hladkou polevu. Nalijte ji na dezert a uhlaďte stěrkou. Dejte dezert opět ztuhnout na 30 minut do lednice a poté podávejte.